La distanta.

Astazi o sa disec arhicunoscutul si deja tabu, subiectul „relatie la distanta”. Inversul unei „gandiri la rece”. Se iau doua persoane, se dau bine printr-o invalmaseala de sentimente condimentate, se arunca la minim 259 km departare unul fata de celalalt si se lasa pe foc pana cresc suficient de mari incat sa faca unul marele compromis spre celalalt. Vorbesc, isi scriu, devin chiar si pen friends, intra intr-o stare de nervozitate continua. Increderea cade prima, comunicarea e acea pastila zilnica pe care o iei cand suferi de tromboflebita, ceva ce ajunge sa devina schiop si nu suporta caldura soarelui, o pendula ce va ticai pentru totdeauna.

In ciuda acestor lucruri unora le place asta. O relatie la distanta e un lucru confortabil atat timp cat nu esti genul ce simte nevoia de a se agata de celalalt. Mai independenti, relatiile la distanta ii mentin atenti asupra lucrului pe care il fac cel mai bine. Caci e o dependenta mai echilibrata dar mai dureroasa.

Un amalgam de sentimente ce se pastreaza pentru a crea o sinucidere in masa. Dar la sfarsitul zilei, nimic nu mai conteaza caci sentimentul pe care il ai cand iti amintesti ca acolo, departe, exista cineva ce se gandeste la tine iti induce o singuranta de care toti avem nevoie, pentru ca stii ca din acest motiv, lucrurile sunt atat de importante incat merita sa le faci in doi.

Drumul pana acasa, anxios, scaldat in frica ca se va razgandi pe drum, o privire fugitiva din tren, peronul alergat si sarutul unei revederi,  ca 12 unitati de naltrexona.

Dar dintre cele doua coordonate definitorii, timpul ar trebui sa inghita orice capacitate masurabila, orice pas, orice kilometru, orice axa spatio-temporala. E un timp atat de simplu, fara ore, fara minute, fara zi si fara noapte. Ultima clipa e constanta. Timpul este scurt. Asta e tot ce trebuie sa stii. Seize the day.

Two_halves_by_LonelyPierot


Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s