Juramant.

Esti jos. Te uiti in stanga si in dreapta, esti inconjurat de atat de multa lume. Nimeni nu se opreste, nimeni nu se uita, ba te mai si injura ca le stai in drum. Vorbesti, toata lumea te asculta, dar nimeni nu te aude. Asa ca tipi cat te tin plamanii, launtric. Nimeni. Esti jos si ii vezi pe toti cat sunt de sus si parca ai vrea sa-i tragi pe toti dupa tine. Ca o ambulanta care nu mai vine, apar persoanele dragi. Cu ochii mari si o sclipire de speranta indraznesti la o mana intinsa. Dar nu vezi ca in spatele tau iti sapa o groapa si mai neagra in care sa te impinga cu acuzatii si judecati.

Esti si mai jos. Vicioasa stare de nimic, inconjurat de nimic, om al nimicului, nimeni, zgarai peretii si iti plangi conditia atat de mult incat iti zoiesti imundul uman. Esti acum sec, gol, incordat, rece intr-o frica nemuritoare. Nu te mai vezi, nu te mai auzi pentru ca vocile lor urla acuzator.

O stare de nervozitate obeza iti pompeaza in vene, incepi sa sapi cu mainile goale inainte sa se surpe pamantul peste tine. Sapi si sapi si simti ca zidul devine din ce in ce mai subtire. Un planset cald iti inunda timpanele din ce in ce mai tare. Auzi copilaria la capatul unui tunel bantuit doar de tine. Totul se darama cand o vezi, e in fata ta, o raza iti patrunde prin nari. O vezi, e ca tine acum, dar mai speriata, mai inocenta, mai uitata de lume. O apuci de mana si iti juri sa o protejezi, indiferent de cutremurele ce vor urma. Te vezi pe tine, se vede pe ea, o atingere primordiala si totul se darama in jur.

O lume noua, pura, se poate naste doar din cea mai mare mizerie. Fiinta nu poate ajunge la armonie decat printr-un dezacord si o rezonanta proasta.

La multi ani.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s