Buna dimineata Bucuresti!

Ziua mea incepe in metrou. Buna dimineata Bucuresti. Imi place relatia mea cu orasul asta. Mie nu-mi pasa, lui nu-i pasa. Eu ii respir aerul, el imi respira sufletul. Iar cand il termina, ca un barbat batran ce-mi bate in usa cu bastonul sa ies sa-i platesc chiria, ma sufoca in drum spre Ithaca, garsoniera mea unde o persoana e deja o aglomeratie.

Facultatea-i gata, tata. Ce-mi mai ramane de facut cu viata mea, inafara de un nimic continuu pe care il fac pedepsindu-ma pentru prostia mea? Mi-am vazut curul intretinut intr-un oras mare, el m-a acceptat si m-am trezit fost demn filosof infofolit in ganduri sumbre in mijlocul peronului subteran, gata sa se sinucida ca un martir pentru maretele visuri neinfaptuite ce-mi treceau prin cap inainte sa-mi vand sufletul pentru un loc la o facultate de rahat si un pachet de tigari.

Renunti doar la tine pentru un oras in care sirenele de politie si smurd sunt un acompaniament bine platit. El te face, el te omoara, orasul frumos si plin de verde, noapte buna Bucuresti.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s